Блог за отопление

biomasa-energy.com

Биомаса Енерджи ЕООД
София
ул. "Цар Борис III" 225 A
Моб. 0877 700 506
e-mail: info@kamini-italia.com

ЪГЛОВА КАМИНА НА ГАЗ ИЛИ МЕТАН, ЕДНО НЕПОВТОРИМО ИНТЕРИОРНО РЕШЕНИЕ

Ъгловата камина на газ или метан EKP на водещия италиански производител EDILKAMIN е с красив дизайн и създава неповторимото чувство за стил и комфорт. Уникалният й вид я вписва към интериора на всеки дом.
Предлагат се моделите EKP 90 и EKP 130 :
Създават стилна атмосфера и уют с изглед на пламъка като на широк кино екран.
-Видима площ на пламъка за модел 90 – L 836 mm X H 320 mm.
-Видима площ на пламъка за модел 130 – L 1369 X H 320 mm.

За по-добри интериорни решения се предлагат версия с десен ъгъл и версия с ляв ъгъл

РАЗБИРА СЕ СИГУРНОСТТА Е НА ПЪРВО МЯСТО :

–       Въздухът за горенето са взима отвън, така че качеството на въздуха в помещението не се променя

–       Камините на газ са подходящи и за спални помещения ( като се има в предвид местното законодателство)

Изключително иновативна технология в света на газовите камини, изцяло проектирана и усъвършенставана в Италия. Винаги може да разчитате на сигурността  на професионално създадената газова камина, която предлага отлични резултати :


-Затворена горивна камера.
-Стандартно оборудвана с корпус за насочване на потока от топъл въздух.
-Моделите са с естествена тяга и коаксиална димоотводна система.

-Двойна въздушна канализационна система.

-За вашата сигурност не изчерпва кислорода в помещението

-Предотвратява навлизането на дим в помещението

-Гарантиране на желаната топлина и максимален комфорт.

ГАРАНТИРАНО МАКСИМАЛНО УДОБСТВО :

  • Дистанционно управление с LCD дисплей за настройка на стайната температура и интензивността на плaмъка. Позволява ръчно управление на функционалността и day/night таймера.
  • Без губене на време: всичко което трябва да направите е да натиснете един бутон. Можете да се насладите на красотата на пламъка, като запалите огнището с дистанционно управление.
  • Регулируеми по височина крачета.
  • Подвижен газов вентил с външна клапа
  • Минимална поддръжка
  • Лесно достъпно гориво


„Специалната“ опция изкуствени дърва или камъчета ще ви позволи да имате същия ефект като при традиционната камина, но с голям предимство: НИКОГА НЕ ТРЯБВА ДА ГИ ПРОМЕНЯТЕ!

Дизайнерски решения за конвекторно отопление

Модерната архитектура на съвременните жилища и новите изисквания към организацията на интериора поставят дизайна на отоплителните уреди в ключова позиция. Реализирането на все по-смели архитектурни проекти доведе до въвеждането на иновативни дизайнерски решения, където естетика и функционалност вървят ръка за ръка. Вградените в пода конвектори предлагат пълна свобода за изпълнение на модерния или нетрадиционен интериор. Предназначени са за вграждане в пода, когато условията не позволяват монтиране на по-високи отоплителни тела, например до френски прозорци, занижени парапети, ателиета и обществени сгради.

Защо да заложите на марката FOKS?

Фидокс България ООД произвежда разнообразна гама радиаторни конвектори с марката FOKS. Конвекторите FOKS BREEZE се използват не само за отопление, но и за допълнително охлаждане на помещенията. Вграденият енергоспестяващ вентилатор увеличава съществено отоплителната им и охлаждаща мощност. Продуктите от серията FOKS SPIRIT са друга разновидност, работеща с оптимизирана конвекция. Тяхно основно предимство е високата производителност. Отличните енергийни параметри на вградения тангенциален вентилатор и възможността за регулиране на скоростта на въртене спрямо вътрешната температура ги прави идеален избор за помещения с високи температурни загуби. Когато условието за принудителна конвекция не е задължително и  архитектурните особености не позволяват монтиране на традиционни високи отоплителни тела, подовите конвектори FOKS CLOUD са идеалният вариант. Проектирани за вграждане в пода пред стъклени фасади, достъп до балкони, зимни градини и входове, както в еднофамилни къщи, така и в различни обществени сгради. Отоплителните уреди за вграден подов монтаж с марката FOKS притежават редица предимства, пред конвенционалните такива:

Висока ефективност

Основно предимство на подовите конвектори е принципът на действие. Естествената конвекция използва циркулацията на въздушния поток от долните към горните части на стаята. Загряването на въздуха се осъществява с помощта на функционален топлообменик, снабден с вълнообразни алуминиеви ламели. Тихият режим на работа и високата отоплителна и охлаждаща мощност са други важни преимущества на конвекторите FOKS. Уредите показват висока ефективност и при значителни температурни спадове. За разлика от радиаторното и подово отопление, подовите конвектори функционират с всякакъв вид енергоизточници – електрическа и соларна енергия, газ, термопомпи и биомаса. Уникалната геометрия на алуминиевите ламели, прикрепени към топлообменика позволява постигане на високи мощности, дори и при уреди с малки размери.

Енергоспестяване

Вентилаторите на подовите конвектори FOKS са оборудвани със съвременни енергоспестяващи мотори и изразходват 3 пъти по-малко енергия от една енергоспестяваща крушка. Възможността за окомплектоване на системата с термопомпа позволява да се обособи независимо управление на температурата в отделните помещения на сградата и спомага за допълнително намаляване на енергийния разход. Използвайки естествената конвекция, конвекторите за вграждане в пода елиминират концентрацията на топъл въздух с прекомерно висока температура в горните части на помещението, където той на практика не е необходим.

Елегантност и естетика

Конвекторите за подов монтаж се вписват елегантно в модерния и традиционен интериор. Те са дискретно и стилно допълнение на декора и почти се сливат с пода. Единствената видима част е покривната решетка, за която производителят е предвидил изпълнение с различни материали и цветове. Възможността за изработка на конвекторите в три различни форми ги прави подходящи за всякакви интериорни решения.

Пълна информация относно конвекторите за вграден подов монтаж с марката FOKS ще откриете на новосъздадената уеб страница за енергоефективни, екологични и икономични решения за отопление www.biomasa-energy.com.

Термпомпа, едно ново решение за вашият комфорт


Therma V Split

Термопомпите са енергоефективен и икономичен начин за оползотворяване на неизчерпаемите природни ресурси въздух и вода, чрез трансформирането им в енергия за отопление, охлаждане и производство на битова гореща вода. Тези инсталации се отличават с впечатляващо висока продуктивност, висок КПД и минимални количества вредни емисии. Незначителното количество енергия, използвано за системите им, превръща термопомпите в независим енергоизточник на фона на всички останали видове горива.


THERMA V Моноблок

Therma V е последно поколение компактна термопомпена инсталация въздух-вода на LG, която ще задоволи изцяло нуждите на домакинството от отопление, охлаждане и гореща вода по една природосъобразна и енергийно ефективна методика. Нискотемпературните моноблок и сплит модели осигуряват безпроблемно и надеждно отопление и охлаждане на дома. Инсталацията инкорпорира високоефективни технологични нововъведения и подобрения, с цел постигане на нисък разход на енергия при оптимална производителност. Therma V е предназначена както за нови, така и за обновени сгради, където може да се използва при изпълнението на разнообразни решения за отопление – подово отопление и производство на гореща вода за битови нужди с няколко източника на загряване. Термопомпената система безпроблемно ще се включи към съществуващия бойлер, за да оптимизира енергийните параметри и отоплителния капацитет на реновираните жилища.


LG THERMA V с вграден бойлер

Therma V е енергийно ефективно решение за отопление и топла вода в домакинствата, базирано на инверторна технология за пестене на енергия. Моноблок Therma V е оборудван с компресор BLDC, който използва мощен неодимов магнит. Ефективността на компресора е в пъти по-добра от тази на стандартните инверторни климатици, благодарение на постояннотоков двигател, който спомага за икономии от енергия до 40% при ниска скорост и 20% при висока скорост на вентилатора. Оптимизираното управление на двигателя осигурява ефективно функциониране на системата при стабилни условия и висока надеждност при много ниски външни температури. Антикорозионно покритие от епоксидна смола защитава външното тяло на моноблока от ръжда.

Системите Therma V Split функционират с високоефективна водна помпа (клас А), чието налягане се регулира според условията на проекта. Термопомпената сплит система LG Therma V е най-новият усъвършенстван модел на LG, който представлява комбинация от вграден бойлер с обем 200 литра и буферен съд с капацитет до 40 литра. Съвместяването на съдовете в едно вътрешно тяло с изискан и елегантен дизайн е безспорно предимство на инсталацията. Модификацията е изключително подходяща за домакинства, в които не е предвидено отделно пространство за отоплителната/охладителна инсталация. Моделът е предназначен за еднофамилни жилища, но се включва с добри показатели и при апартаменти.

Интегрирането на термопомпа в дома е оправдана и сигурна инвестиция за комфорт, енергийна ефективност и независимост. Първоначалната инвестиция за закупуване и монтаж започва да се възвръща още от момента, в който системата започне да работи. Това е първата стъпка към намаляване на разходите за отопление и повишане на енергийната ефективност, произведени в условията на природосъобразен за вас и околната среда начин.

За повече информация http://www.biomasa-energy.com

Комбинирани камини с водна и въздушна риза

Комбинирани камини с водна и въздушна риза Комбинираните камини на https://biomasa-energy.com дърва, пелети, чипс, костилки и др. с водна и въздушна риза, работещи с различни видове възобновяеми биогорива придобиват широка популярност сред потребителите. Основните предпоставки за това са високата ефективност, изключително лесната поддръжка и ниската степен на отделяни вреди емисии в помещенията. Отличен пример за съоръжения с подобен технически профил са продуктите на утвърдения италиански доставчик на решения за отоплителния сектор GIROLAMI.

Прочетете повече

Камина на газ EK 130 L-M

Камина на газ EK 130 L-M
EdilKamin - logo

Камина на газ EK 130 L-M е продукт на италианската марка EDILKAMIN. Както и при другите продукти на EDILKAMIN  и тук се спазва основното правило за топлина и уют във Вашият дом.

Камината на газ EK 130 L-M е характерна с нейните компактни размери 153ш 41/79h см и изчистена линия, която допълнително отваря Вашия интериор.

Прочетете повече

Комбинирани горелки Termocabi

 

Отоплението с пелети е неразделна част от бита на съвременните домакинства. Прогресивно навлизащите системи за пълно автоматизиране на процеса улесняват цялостната поддръжка на системата и осигуряват оптимален комфорт за потребителя. Част от продуктите за изграждане на подобни системи са комбинираните горелки на италианския производител на иновативни решения за отопление Termocabi.

 

Продуктите с едноименния бранд представляват енергоефективно и екосъобразно подобрение към отоплителните инсталации в частния и индустриалния сектор. Монтират се към вече съществуващи съоръжения и служат като алтернатива за гориво на котли, които използват фосилни горива – въглища, нафта, газ. Лесно могат да се монтират и на котли, предназначени за ръчно зареждане с въглища и дърва, без това да налага особена реконструкция на изградената котелна система. Производителят предлага разнообразие от напълно автоматизирани горелки за агро и биопелети, с мощност от 20 kW до 1000 KW.

Прочетете повече

Комбинирани котли на пелети и биомаса KALORINA 22

Комбинирани котли на пелети и биомаса KALORINA 22

 

Електронните пелетни котли от серия KALORINA 22 са поредна технологична иновация в сферата на екосъобразните отоплителните системи. Висококачествените съоръжения са продукт на италианския производител с над 30-годишен опит в разработката на екологични решения за отопление с възобновяема енергия TATANO.

 

Комбиниран котел на пелети и биомаса KALORINA 22 предлага висока енергийна ефективност на ниска цена. Уредите от серията се произвеждат с разнообразна топлинна мощност (23 – 116 kW) и представляват оптимален вариант за ефективно и икономично отопление в индустриалния сектор. Системата функционира с разнообразни видове биогорива – пелети, маслинови люспи, чипс, мляни черупки и с ръчно зареждане на дърва. Здравата и стабилна модулна конструкция от стомана и чугун осигурява гъвкави решения за инсталиране в ограничени пространства и улеснение по време на периодична поддръжка или сервиз. Компактният дизайн, специфичната геометрия и функционалния топлообменник гарантират висока ефективност на съоръжението.   Интелигентен контролер осигурява автоматизирано стартиране и изключване и регулира горивоподаването в котела, без нужда от каквато и да е човешка намеса. Електронният блок ръководи управлението на първичния и вторичен въздушен поток и модулацията на мощността на горене, като е добавена и функция за самоподдръжка. Котелът е разработен с възможност за функционално горене в два режима и автоматично преминаване от един вид гориво към друг.

Прочетете повече

 Комбиниран котел на пелети и биомаса КALORINA 20 М

 

 Комбиниран котел на пелети и биомаса КALORINA 20 М

 

Италианският производител на решения за оползотворяване на възобновяема енергия TATANO представя на българския пазар иновативни отоплителни системи за сгради и специализирани помещения в индустриалния сектор.

 

Комбинираният котел на пелети и биомаса КALORINA 20 М от серията механични пелетни котли е високотехнологично екосъобразно решение за отопление и битова гореща вода, посредством изгаряне на биомаса. Моделът се произвежда с топлинна мощност в диапазон 23 – 116 kW. Прецизно разработената конструкция на системата осигурява висока ефективност, надеждност и безопасност. Интегрираните материали гарантират здравина и стабилност на всички уреди от серията.

 

Съоръжението разполага с обемна горивна камера и врата от чугун с две ръчни затваряния, с оглед максимална безопасност. Дозираното подаване на пелетите и специфичната геометрия на шнека елиминират риска от задръстване или блокаж. За повече гъвкавост производителят е предвидил две възможности за избор на гориво – дървесни пелети, маслинови люспи, чипс, мляни черупки, както и ръчно подаване на дървен материал. Котелът е оборудван с бункер за складиране на различните видове биогориво, вентилатор и пресостат, който отчита налягането в горивната камера. Разполага с хоризонтален топлообменник с голяма контактна повърхност и двоен шнек. Преминаването от един тип биогориво към друг е опционално и става с помощта на газова горелка, позволяваща два режима на функциониране. Моделите Hydro осигуряват снабдяване с битова гореща вода, чрез вградена медна серпентина.

Дигиталното управление на уреда се извършва посредством синоптично табло за наблюдение и ръчни настройки за количеството гориво, датчика за температурата на водата и димните газове и входящия кислород за горене. Моделите Hydro осигуряват снабдяване с битова гореща вода, чрез вградена медна серпентина.

 

Котлите от серията КALORINA 20 М се отличават с лесна инсталация, лекота при използване и поддръжка. Достъпното разположение на датчиците осигурява максимално удобство в процеса на регулиране и демонтаж. Допълнително вградените в конструкцията елементи позволяват леснопостижимо преместване на уредите, в случай на необходимост. Предвид индивидуалните нужди на клиента, котлите могат да се оборудват с разнообразни по обем и вместимост бункери. Съоръженията разполагат с възможност за паралелен монтаж с други съоръжения, а също и с опция за свързване с буферни и соларни системи. Имат широк спектър на приложение в най-различни сфери от индустрията – отлично се апликират в производствени халета, хлебопекарни, оранжерии, рафинерии, хотели и административни сгради.

 

Комбинираният котел КALORINA 20 М, както и останалите продукти от серията са разработени съгласно изискванията на европейската директива EN 303-5: 1999, клас 3. Всички продукти са налични на единната платформа за висококачествени и екосъобразни отоплителни системи www.biomasa-energy.com .

 

Отличното качество, дългият живот на съоръженията и производството на „чиста“ енергия са водещи приоритети на производителя, преоткриващи нови хоризонти в отоплителния бранш. Компания TATANO упражнява дейността си с респект към околната среда и в съответствие с международен стандарт UNI EN ISO 14001. Оползотворяването на „зелени“ горива с минимално количество вредни емисии в природата превръща висококачествените съоръжения не само в иновативни, но и в екологични отоплителни системи.

Комбинирани котли на пелети и биомаса TATANO

Комбинирани котли на пелети и биомаса TATANO

 

Обезпокоителното изчерпване на енергийните източници и екологичните проблеми в резултат от тяхната експоатация са само малка част от причините за търсене на алтернативни енергоносители и разработване на нови технологии за ефективното им оползотворяване. Богатството от горски насаждения в страната и сравнително добре развитото селско стопанство са предпоставка за усъвършенстване на технологиите, които използват биомаса – екологично чисто гориво, което допринася за значително намаляване на вредните емисии в природата. Източници на бионергия са дървесината и дървесните стърготини, различните отпадни продукти с растителен произход – черупки, царевица, ядки, костилки, лешници, слънчогледови люспи и др.

Съществена категория в това направление са отоплителните котли, разработени да оползотворяват различните видове биомаса.

Прочетете повече

Отопление на пелети и биомаса с пелетни котли LAGUNA

Отопление на пелети и биомаса с котлите LAGUNA

 

Пелетните котли EDILKAMIN осигуряват надеждно и безопасно отопление за дома. Изработени са от висококачествени материали с доказани якостни и изолационни свойства. Подходящи са за инсталация в сервизни помещениея, мазета или приземни етажи и произвеждат топлинна енергия за отопление и захранване с битова гореща вода (БГВ). Благодарение на специфичната си конструкция и автоматика се отличават с високо КПД и минимални усилия за поддръжка.

 

Пелетен котел LAGUNA P (Клас 5 EN303-5  2012) на италианската марка EDILKAMIN се произвежда в четири варианта на мощност, съобразно отопляемия обем:

  • 12 kW – 295 куб.м.
  • 18 kW – 430 куб.м
  • 24 kW – 580 куб.м
  • 35 kW – 805 куб.м

Прочетете повече