Блог за отопление

biomasa-energy.com

Биомаса Енерджи ЕООД
София
ул. "Цар Борис III" 225 A
Моб. 0877 700 506
e-mail: info@kamini-italia.com

Дизайнерски решения за конвекторно отопление

Модерната архитектура на съвременните жилища и новите изисквания към организацията на интериора поставят дизайна на отоплителните уреди в ключова позиция. Реализирането на все по-смели архитектурни проекти доведе до въвеждането на иновативни дизайнерски решения, където естетика и функционалност вървят ръка за ръка. Вградените в пода конвектори предлагат пълна свобода за изпълнение на модерния или нетрадиционен интериор. Предназначени са за вграждане в пода, когато условията не позволяват монтиране на по-високи отоплителни тела, например до френски прозорци, занижени парапети, ателиета и обществени сгради.

Защо да заложите на марката FOKS?

Фидокс България ООД произвежда разнообразна гама радиаторни конвектори с марката FOKS. Конвекторите FOKS BREEZE се използват не само за отопление, но и за допълнително охлаждане на помещенията. Вграденият енергоспестяващ вентилатор увеличава съществено отоплителната им и охлаждаща мощност. Продуктите от серията FOKS SPIRIT са друга разновидност, работеща с оптимизирана конвекция. Тяхно основно предимство е високата производителност. Отличните енергийни параметри на вградения тангенциален вентилатор и възможността за регулиране на скоростта на въртене спрямо вътрешната температура ги прави идеален избор за помещения с високи температурни загуби. Когато условието за принудителна конвекция не е задължително и  архитектурните особености не позволяват монтиране на традиционни високи отоплителни тела, подовите конвектори FOKS CLOUD са идеалният вариант. Проектирани за вграждане в пода пред стъклени фасади, достъп до балкони, зимни градини и входове, както в еднофамилни къщи, така и в различни обществени сгради. Отоплителните уреди за вграден подов монтаж с марката FOKS притежават редица предимства, пред конвенционалните такива:

Висока ефективност

Основно предимство на подовите конвектори е принципът на действие. Естествената конвекция използва циркулацията на въздушния поток от долните към горните части на стаята. Загряването на въздуха се осъществява с помощта на функционален топлообменик, снабден с вълнообразни алуминиеви ламели. Тихият режим на работа и високата отоплителна и охлаждаща мощност са други важни преимущества на конвекторите FOKS. Уредите показват висока ефективност и при значителни температурни спадове. За разлика от радиаторното и подово отопление, подовите конвектори функционират с всякакъв вид енергоизточници – електрическа и соларна енергия, газ, термопомпи и биомаса. Уникалната геометрия на алуминиевите ламели, прикрепени към топлообменика позволява постигане на високи мощности, дори и при уреди с малки размери.

Енергоспестяване

Вентилаторите на подовите конвектори FOKS са оборудвани със съвременни енергоспестяващи мотори и изразходват 3 пъти по-малко енергия от една енергоспестяваща крушка. Възможността за окомплектоване на системата с термопомпа позволява да се обособи независимо управление на температурата в отделните помещения на сградата и спомага за допълнително намаляване на енергийния разход. Използвайки естествената конвекция, конвекторите за вграждане в пода елиминират концентрацията на топъл въздух с прекомерно висока температура в горните части на помещението, където той на практика не е необходим.

Елегантност и естетика

Конвекторите за подов монтаж се вписват елегантно в модерния и традиционен интериор. Те са дискретно и стилно допълнение на декора и почти се сливат с пода. Единствената видима част е покривната решетка, за която производителят е предвидил изпълнение с различни материали и цветове. Възможността за изработка на конвекторите в три различни форми ги прави подходящи за всякакви интериорни решения.

Пълна информация относно конвекторите за вграден подов монтаж с марката FOKS ще откриете на новосъздадената уеб страница за енергоефективни, екологични и икономични решения за отопление www.biomasa-energy.com.

Category: Uncategorized