Блог за отопление

biomasa-energy.com

Биомаса Енерджи ЕООД
София
ул. "Цар Борис III" 225 A
Моб. 0877 700 506
e-mail: info@kamini-italia.com

Комбинирани камини с водна и въздушна риза

Комбинирани камини с водна и въздушна риза Комбинираните камини на https://biomasa-energy.com дърва, пелети, чипс, костилки и др. с водна и въздушна риза, работещи с различни видове възобновяеми биогорива придобиват широка популярност сред потребителите. Основните предпоставки за това са високата ефективност, изключително лесната поддръжка и ниската степен на отделяни вреди емисии в помещенията. Отличен пример за съоръжения с подобен технически профил са продуктите на утвърдения италиански доставчик на решения за отоплителния сектор GIROLAMI.

Компанията разработва и произвежда комбинирани камини с водна и въздушна риза, които използват различни горива – дърва, дървесни и слънчогледови пелети, дървесен чипс, черупки, костилки, гроздови семки и др. Използват се за отопление, снабдяване с БГВ, захванване на радиатори и колектори в частни домове и ваканционни вили. Иновативният подход при тези съоръжения се изразява в система за автоматично преминаване от един вид гориво към друг.

Камерите за вграждане с водна риза от серията TI на GIROLAMI се предлагат в мощности 14, 28 и 34 kW. Те не само ще стоплят дома Ви, но и ще допълнят и подчертаят естетичски интериора. Компактният дизайн, солидната конструкция и детайлния екран на пламъка придават луксозно излъчване на всяко помещение. Качеството на съоръженията се дължи на висококачествените материали, вложени при производството – корпус от сертифицирана неръждаема стомана 5 мм, изцяло керамична горивна камера, масивна скара от чугун и термоустойчиво керамично стъкло. 

Обемният бункер с вместимост 50 кг. е вграден в габарита на съоръжението. Особено важно в принципа на работа е системата за двушнековото дозирано подаване на пелетите, предпазваща конструкцията от блокаж или деформация. Рискът от запалване на бункера се контролира от инсталиран между двата шнека датчик за отчитане на температурата. В окомплектовката на камината са включени високоефективна циркулационна помпа, антикондензационен вентил, манометър, предпазен клапан, обезвъздушител, мембранен разширителен съд, изпускателен клапан, циркулационен терморегулиращ вентил и серпентина. Камерите за вграждане от серия TC BIO с мощности от 25 до 34 kW се предлагат с вертикална слайд врата в разнообразни форми и напълно идентичен принцип на работа. Удобство за потребителя е възможността за монтиране на бункера съобразно специфичната архитектура на помещението.

Бункер за пелети

Италианския производител GIROLAMI произвежда и топловъздушни комбинирани камини със същите технически характеристики и принцип на действие. Комбинираните камини и камери за вграджане с въздушна риза са подходящи за инсталиране в жилища, в които липсва и не е удачно да се изгражда радиаторна инсталация. Циркулационните вентилатори предоставят ефективно разсейване на топлината във всяка една част от отопляемата площ. Съоръженията се отличават с тих работен процес и устойчивост на технологичните елементи. Топловъздушните камини BIO  и ALFA BIO на GIROLAMI използват същите видове биогориво, снабдени са с електрическо табло за упревление, 2 гъвкави тръби Ø 140 с 2 въздушни отвора и вертикална, слайд врата покрита с топлоустойчиво покритие. Принципа на работа и техническите показатели на камините с водна и въздушна риза се припокриват и във вариант на свободно стояща печка IRIS HYDRO 28 и 34 kW, част от продуктовия асортимент на GIROLAMI.

Комбинираните камини с водна и въздушна риза с италианския бранд GIROLAMI може да видите на новосъздадената платформа www.biomasa-energy.com. Интернет страницата е разработена с инициативата на фирма „Биомаса Енерджи ЕООД“, резултат от дългогодишния опит на компанията като официален представител на продуктите с италианската марка Edilkamin за България.

bio masa energy 10 години