Блог за отопление

biomasa-energy.com

Биомаса Енерджи ЕООД
София
ул. "Цар Борис III" 225 A
Моб. 0877 700 506
e-mail: info@kamini-italia.com

Термпомпа, едно ново решение за вашият комфорт


Therma V Split

Термопомпите са енергоефективен и икономичен начин за оползотворяване на неизчерпаемите природни ресурси въздух и вода, чрез трансформирането им в енергия за отопление, охлаждане и производство на битова гореща вода. Тези инсталации се отличават с впечатляващо висока продуктивност, висок КПД и минимални количества вредни емисии. Незначителното количество енергия, използвано за системите им, превръща термопомпите в независим енергоизточник на фона на всички останали видове горива.


THERMA V Моноблок

Therma V е последно поколение компактна термопомпена инсталация въздух-вода на LG, която ще задоволи изцяло нуждите на домакинството от отопление, охлаждане и гореща вода по една природосъобразна и енергийно ефективна методика. Нискотемпературните моноблок и сплит модели осигуряват безпроблемно и надеждно отопление и охлаждане на дома. Инсталацията инкорпорира високоефективни технологични нововъведения и подобрения, с цел постигане на нисък разход на енергия при оптимална производителност. Therma V е предназначена както за нови, така и за обновени сгради, където може да се използва при изпълнението на разнообразни решения за отопление – подово отопление и производство на гореща вода за битови нужди с няколко източника на загряване. Термопомпената система безпроблемно ще се включи към съществуващия бойлер, за да оптимизира енергийните параметри и отоплителния капацитет на реновираните жилища.


LG THERMA V с вграден бойлер

Therma V е енергийно ефективно решение за отопление и топла вода в домакинствата, базирано на инверторна технология за пестене на енергия. Моноблок Therma V е оборудван с компресор BLDC, който използва мощен неодимов магнит. Ефективността на компресора е в пъти по-добра от тази на стандартните инверторни климатици, благодарение на постояннотоков двигател, който спомага за икономии от енергия до 40% при ниска скорост и 20% при висока скорост на вентилатора. Оптимизираното управление на двигателя осигурява ефективно функциониране на системата при стабилни условия и висока надеждност при много ниски външни температури. Антикорозионно покритие от епоксидна смола защитава външното тяло на моноблока от ръжда.

Системите Therma V Split функционират с високоефективна водна помпа (клас А), чието налягане се регулира според условията на проекта. Термопомпената сплит система LG Therma V е най-новият усъвършенстван модел на LG, който представлява комбинация от вграден бойлер с обем 200 литра и буферен съд с капацитет до 40 литра. Съвместяването на съдовете в едно вътрешно тяло с изискан и елегантен дизайн е безспорно предимство на инсталацията. Модификацията е изключително подходяща за домакинства, в които не е предвидено отделно пространство за отоплителната/охладителна инсталация. Моделът е предназначен за еднофамилни жилища, но се включва с добри показатели и при апартаменти.

Интегрирането на термопомпа в дома е оправдана и сигурна инвестиция за комфорт, енергийна ефективност и независимост. Първоначалната инвестиция за закупуване и монтаж започва да се възвръща още от момента, в който системата започне да работи. Това е първата стъпка към намаляване на разходите за отопление и повишане на енергийната ефективност, произведени в условията на природосъобразен за вас и околната среда начин.

За повече информация http://www.biomasa-energy.com

Category: Uncategorized